Tine

Tine

Ik ben Tine, 33 jaar. In het dagelijkse leven werk ik als maatschappelijk assistent binnen het mobiele herstelteam van Reling. Dit is psychiatrische thuiszorg. Ik begeleid er mensen met een psychiatrische problematiek in het dagelijkse leven.
Ik heb er ook een aantal opleidingen gevolgd zoals het herstelgericht werken, het systematisch rehabilitatiegericht handelen en systemisch werken met een hechtingsproblematiek.

Begin 2018 ben ik begonnen aan de opleiding tot life coach. Vanuit mijn opleiding maatschappelijk assistent en mijn ervaringen in mijn dagdagelijkse job heb ik al heel wat achtergrond om te werken met mensen. De opleiding tot life coach heeft mij geholpen om nog meer de rol van coach te kunnen aannemen.

Mijn doel is om mensen te helpen die ergens op vastlopen in hun leven. Ik wil mensen zelf hun weg laten terug vinden door hen te ondersteunen, zelf te laten nadenken, hun visie wat te verbreden.

Ik werk vooral met volwassenen die met algemene of specifieke levensvragen worstelen. Samen kunnen we kijken naar wat de wensen en doelen zijn, hoe we daar naartoe kunnen werken en waar ik hen het beste in kan ondersteunen. Dit kan heel breed zijn. Kijk even onder het luikje life coach, hier vind je alle info terug.

Recent ben ik ook gestart met het coachen van gezinnen. Ik merk dat veel problemen waar volwassenen op botsen te maken hebben met de manier waarop ze gehecht zijn. De hechtingsstijl heeft invloed op alles wat we doen in ons leven; hoe we verbinding aan gaan, hoe we communiceren, de verwachtingen naar anderen en naar ons zelf, de keuzes die we maken in het leven,... . Het gezin is een belangrijk onderdeel van ons leven en waar ook de eerste hechting gebeurd. Hierbij wil ik gezinnen helpen om zicht te krijgen op hun functioneren als gezin. Meer info hierover vind je onder gezinscoaching. Neem zeker eens een kijkje.

Ik krijg ook steeds meer de vraag rond het coachen van volwassenen met autisme. Recent heb ik ook een opleiding gevolgd om mij hier meer in te verdiepen. Ik help volwassenen met deze diagnose of het vermoeden van deze diagnose zeker graag verder. Samen gaan we op zoek naar hoe we jouw welbevinden kunnen verhogen. Ook belangrijke anderen zoals partners, kinderen, ouders, ... Zijn mede welkom hierbij. 

In mijn privé ben ik plusmama van 2 dames. De uitdaging ligt er hierin om met het hele gedachtengoed rond hechting een goede opvoeding en een veilig plek bij ons te voorzien. Samen met mijn vriend proberen we hen met de nodige warmte en liefde op te laten groeien tot de personen die ze willen zijn. 

Heb je ergens vragen over of zit je ergens mee, aarzel dan niet om me aan te spreken zodat we samen het probleem kunnen aanpakken.

Samen met mijn zus ben ik begonnen aan dit avontuur en hoop ik vele mensen te kunnen helpen om het doel te bereiken dat ze voor ogen hebben.