Life coach

Wat is een life coach

Een life coach begeleidt en ondersteunt mensen om een bepaald doel te bereiken. Het is de bedoeling dat de life coach door middel van vraagstelling de cliënt doet nadenken over zijn/haar  eigen functioneren. Zo krijgt de cliënt meer inzicht in de situatie en wat hij/zij eraan kan veranderen zodat het doel bereikt wordt. Het geeft meer zicht op krachten en kwaliteiten, maar ook op valkuilen. Life coaching is een zoektocht naar wat een persoon belangrijk vindt en hoe die persoon zelf de regie in handen kan nemen om gelukkig te worden. 

Vergrootglas

Onze begeleiding is gebaseerd op de opleiding van life coach en onze ervaringen als maatschappelijk assistent. Onze rol is ondersteunend bedoeld, om mensen aan het denken te zetten. We willen hen ondersteunen in het zien van eigen krachten en kwaliteiten, maar ook een luisterend oor bieden en erkenning geven in hun levenservaringen.

We bieden sociaal-emotionele begeleiding om de moeilijke ervaringen en momenten door te komen en om te bekijken hoe het in de toekomst anders kan. 

Iedereen heeft door bepaalde ervaringen een referentiekader opgebouwd dat er voor zorgt hoe je op een bepaalde situatie reageert. We willen dit samen achterhalen, bekijken hoe je in het leven staat.

Wie kan er bij ons terecht voor life coaching? 

Iedereen die een bepaalde levensvraag heeft, algemeen of specifiek, kan bij ons een begeleiding vragen. Dit kan op alle levensdomeinen zijn.

Ga je doorheen een moeilijke periode of heb je een moeilijke periode achter de rug, dan kunnen we je hierin ondersteunen. Heb je een naaste die iets doormaakt en je wil graag ondersteuning om te weten hoe hiermee om te gaan (ziekte, psychiatrische aandoening, ...) . Of heb je een praktische vraag over hoe je jouw leven kan organiseren in jouw huidige situatie? Ook dan kan je bij een life coach terecht!

In het eerste intake gesprek gaan we samen trachten te achterhalen waar we aan willen werken en hoe we het gaan aanpakken. 

Iedereen is uniek en heeft het recht om zijn/haar leven in het vullen zoals hij/zij dat wenst. We gaan samen de zoektocht aan naar wat geluk betekent voor jou, en hoe we de puzzelstukjes kunnen laten passen. 

Puzzel

Ben je niet zeker of je bij ons terecht kan? Vraag het ons en we bekijken samen waar je het best geholpen bent. Vanuit onze opleiding en ervaringen binnen het maatschappelijk werk, hebben we kennis van de sociale kaart in de buurt en kunnen we jou op weg helpen naar de juiste instantie. We zoeken dit samen met jou uit. 

Heb je zelf een ernstig psychiatrische aandoening, dan verwijzen we graag door naar een psycholoog of psychiater.