Leentje

Foto Leentje

Mijn naam is Leentje De Backer, een gedreven, enthousiast persoon met een groot doorzettingsvermogen en een goede dosis empathie. Ik ben apetrotse mama van Finn en Lieloe, twee unieke karaktertjes waar ik vooral heel veel kindse energie kan uithalen. Het spontane, het altijd eerlijke, het enthousiaste en vooral het leven zonder oordeel naar anderen, zijn voor mij dan ook ontzettend belangrijke waarden die mijn kinderen mij dagelijks tonen. Ik hou van lekker eten en heb een kleine verslaving voor frietjes en Twix. Ik hou van alles wat roze is en een leven zonder muziek in voor mij ondenkbaar.

In mijn vrije tijd ben ik een sporter in hart en nieren. Ik dans al sinds mijn vierde (klassiek ballet, jazz, hip hop en modern) en momenteel geef ik nog steeds dansles aan verschillende doelgroepen. Naast dansen, ben ik een fanatieke hardloopster. Tijdens het lopen, vind ik mijn rust en geniet ik ontzettend van de natuur én de muziek in mijn oren. Naast deze toch wel intensievere sporten, geef ik regelmatig yoga/pilates sessies aan zowel kinderen als volwassenen. Rust vinden bij/door jezelf en gelukkig zijn met jezelf vind ik zeer belangrijk en gun ik dan ook iedereen.

Nu eventjes iets meer over mijn loopbaan…

Als klein meisje droomde ik al van een job waarin ik mensen zou mogen helpen. Mensen helpen om zich beter te voelen, leek voor mij het allermooiste wat er bestond. Ik studeerde af als maatschappelijk werker maar merkte al heel snel dat ik nog dichter bij het psychologische van de mens wou komen. Ik heb hierna de opleiding creatieve therapie afgerond en hiermee heb ik vooral ervaring opgedaan tijdens het werken met kinderen. Gedachten en gevoelens kunnen en mogen uiten via spel, beweging of net via allerlei creatieve materialen, is vaak voor jongeren een ideale communicatievorm.

Omdat ik ontzettend graag wil blijven leren, en ik toen steeds meer het gevoel had dat ik nog niet meteen een therapievorm vond, die dicht bij mij stond, zocht ik verder en zo kwam ik bij ACT (Acceptance and Commitment therapy). Aanvankelijk paste ik de hele theorie toe op mijn eigen leven. Zo kampte ik in mijn jeugd met faalangst en stress. Ik loste dit steeds op door te dansen maar telkens wanneer ik weer eens een blessure had, piekerde ik enorm. ACT bood en biedt nog steeds veel mogelijkheden om de dingen des levens te kunnen aanvaarden. Aanvaarden zoals het is en de dingen nemen zoals ze zijn, met alle echte en rauwe gevoelens erbij.

Naast de opleiding tot ACT therapeut, rondde ik eveneens de opleiding tot loopbaanbegeleider en voedingspsychologie af. De kennis uit deze laatste opleiding zet ik regelmatig in tijdens mijn gesprekken met patiënten. Het is zo een mooi gegeven dat voeding heel veel goede (maar ook minder goede) impact kan hebben op ons mentale welzijn. Je fit voelen, zowel mentaal als fysiek, daar is onze voeding een belangrijke schakel in.

Ik ben momenteel werkzaam in het Jessa ziekenhuis te Hasselt, op de psychiatrische afdeling/dagtherapie. Ik werk hier als relaxatie- / bewegingstherapeute. Sessies zoals mindfulness, yoga/pilates maar ook ACT, neem ik voor mijn rekening.

Verder heb ik een eigen praktijk nl. ‘ACT in ( E ) Motion’, waar ik zowel met jongeren als volwassenen aan de slag ga. Iedereen is uniek en dat betekent dus ook dat elk traject uniek zal verlopen. Het doel is om je dichter bij jezelf te brengen. Samen met jou ga ik op pad en blijf ik gedurende het hele proces langs je staan. Ik volg mijn buikgevoel en kijk ernaar uit om jou mee te nemen naar jouw eigen zelf.

Aanwezig op vrijdagvoormiddag!
Afspraken kunnen gemaakt worden via accretio@accretio.be of via het contactformulier!