Hechting

Hechting is een primaire behoefte die we allemaal hebben om ons te verbinden met anderen. 

Tijdens onze eerste levensjaren zijn onze ouders en opvoedingsfiguren de belangrijkste hechtingsfiguren in onze bestaan. Hoe veilig is de omgeving waarin we opgroeien? Hoe beschikbaar zijn de hechtingsfiguren doorheen ons opgroeien? 
De mate waarin we in ons volwassen leven verbinding en relaties kunnen aangaan met anderen wordt bepaald door de soorten verbinding die we ons leven al aangegaan zijn. 

Bijvoorbeeld een afwezige ouder (op alle mogelijke manieren) kan onveilig aanvoelen en de toekomstige relaties ook onveilig laten aanvoelen. Maar het kan ook zorgen voor problemen bij het opgroeien, het aanleren van vaardigheden, het verwerven van competenties, het opbouwen van een positief zelfbeeld,... . 

Hoe ga jij nu met anderen om? Hoe veilig voelen je huidige relaties aan? Hoe kwaliteitsvol zijn je contacten met anderen? 
Lukt het je om een succesvolle carrière uit te bouwen? Hoe positief is je zelfbeeld op dit moment? Hoe vertaal je jouw eigen hechting naar je kinderen?
Dit alles is terug te brengen naar de veiligheid die je gevoeld hebt tijdens je leven, de gebeurtenissen of life events die je doorgemaakt hebt, de eventuele trauma's die je opgelopen hebt,... 

Tine is er om samen met jou naar de hechting te kijken in jouw leven. Welke obstakels zijn er geweest en hoe kan je er nu mee om gaan? 

Bij vragen kan je altijd bij ons terecht. Onder het tabblad 'contact' vind je onze contactgegevens.